Vælg landVælg land
Danmark - Erhverv

People friendly spaces - for et bedre indeklima

Vi ønsker, at vores gulve skal bidrage til et bedre miljø de steder, hvor mennesker bor, arbejder og opholder sig. Gulvene skal være behagelige at gå på, lette at rengøre, give en god akustik og bidrage til et sikkert og sundt indeklima.

MÅLSÆTNING 2020

  • 100 % af vores gulve skal produceres og anvendes i følge Cradle to Cradles principperne.
  • 100 % af vores produkter skal være ftalatfri og have lave emissioner (TVOC).

Idag har:

  • 94 % af vores produkter har lave VOC-emissioner (TVOC under 100µg/m3).
  • 41 % af vores produkter har en ikke-kvantificerbar VOC-emission (TVOC under 10µg/m3).

Nogle eksempler

Bedre indeklima med en ny generation af vinylgulve
Allerede i 2009 begyndte fabrikken i Ronneby at anvende ftalatfri blødgørere i produktionen af homogene vinylgulve. I 2014 begyndte man at indføre ftalatfri teknologi i samtlige produktionsenheder. De blødgøringsmidler, som Tarkett anvender i produktionen i dag, er godkendt til fødevareemballage og legetøj til børn under tre år. I ganske få produkter findes der stadig spor af ftalater, som stammer fra genanvendt materiale.

Takket være denne indsats, i kombination med vores fortsatte satsning på lave VOC-emissioner, er vi med til at skabe et bedre indeklima.

Vinylgulve uden biocider
For at minimere miljø- og sundhedsfarer samt eventuel udvikling af resistente bakterier tilsætter Tarkett ikke biocider, dvs. antibakterielle tilsætningsstoffer, til gulvene.

Rengøringsmetoder, som sparer på vand og kemikalier
Alle Tarketts gulve kan holdes ved hjælp af skånsomme og tørre rengøringsmetoder uden skrappe rengøringsmidler. Vi gør et stort arbejde for at udvikle robuste og beskyttende overfladebehandlinger og var i 1975 de første, der lancerede vinylgulve med PUR (et polyurethanlag), som reducerer behovet for brug af rengøringsmidler og vand og forlænger gulvets levetid.

Et andet eksempel er vores homogene iQ-gulve til erhvervsområder, som med en tørpolering bliver næsten som nye igen, hvilket gør gulvene omkostningseffektive i deres levetid.

LCC-omkostninger for iQ-gulve sammenlignet med et polishbehandlet gulv på et hospital
(Ved 10.000m² gulv)
–  Op til 30 % lavere livscyklusomkostninger (LCC)
–  50 % lavere vandforbrug
–  20 % besparelse på rengøringsmidler
–  Hurtigere investeringsafkast – tjener sig ind på mindre end tre år

Gulve til forskellige behov
Vi har et bredt sortiment af specialgulve, som fx skaber et behageligt lydmiljø, giver god gangkomfort, er skridsikre eller fungerer som en hjælp for synshandicappede.

 

Del