Linoleumsgulve

Linoleumsgulve

Linoleumsgulve er en moderne klassiker produceret i naturlige og fornybare materialer, som gør dem til et behageligt og smukt valg i indretningen.


Tarkett har produceret linoleumsgulve i den lille italienske bjergby Narni i Umbrien siden 1898, og fabrikken arbejder stadig ud fra stolte traditioner og oprindelige opskrifter. Igennem tiden er der udviklet mange farver og forskellige mønstre, og paletten opdateres jævnligt, så den harmonerer med både klassiske og moderne indretningsønsker. 


Linoleumsgulve er fremstillet af linolie, kork- og træmel tilsat harpiks og farvepigment og til sidst lagt på en bagklædning af jute. I nogle kollektioner er bagklædningen en akustisk version for øget lyddæmpning. Tarketts linoleumsgulve er homogene, dvs. at de er fremstillet i ét lag for at give gulvet en optimal slidstyrke. Derudover er alle vores linoleumsgulve miljømærket med Svanemærket og Cradle to Cradle ®


Alle Tarketts linoleumsgulve fås med den innovative XF²™ overfladebehandling, der har et mat udtryk og som giver materialet en naturlig og taktil følelse. Overfladen er tillige pletafvisende og meget let at pleje. Der kræves ingen monteringsbehandling, og gulvet skal ikke behandles løbende med voks eller polish. 


Et linoleumsgulv fra Tarkett har en estimeret levetid på 30 år og kan indsamles via Tarketts eget recyclingsystem ReStart® og genanvendes som råvare i nye gulve på fabrikken i Narni.