Moodboard – sådan gør du

Moodboard – sådan gør du

Et moodboard er en collage eller en anden samling af billeder, tekst og ting, der repræsenterer den stemning, du ønsker at skabe med dit projekt. Professionelle designere og arkitekter bruger moodboards som et værktøj til at formulere og formidle deres æstetiske vision til deres kunder. 

På samme måde kan du med fordel bruge et moodboard i planlægningen af dit indretningsprojekt. Et moodboard gør det lettere at definere, planlægge og holde en stil. Det forenkler også dialogen med andre personer, der er involveret i projektet, såsom familiemedlemmer, butikspersonale og håndværkere. I vores guide Moodboard – Sådan gør du beskriver vi, hvordan du finder din stil, arbejder med materialer og holder budgettet for dit indretningsprojekt.
 

Byg dit moodboard i 10 trin

Trin 1–4:

Forarbejdet til dit moodboard

Trin 5–7:

Arranger dit moodboard

Trin 8–10:

Brug dit moodboard til at få succes med farver og mønstre og til at overholde dit budget

Iconik Tarkett

DRØM, SKAB & LEG MED VINYL

Det behøver hverken at være svært eller dyrt at opdatere dit hjem. Tarketts Iconik-kollektion består af vinylgulve på rulle, der er lige så lette at arbejde med som maling eller tapet. Dette slidstærke, praktiske og kreative materiale hjælper dig med at skabe den helt rigtige stemning i din indretning – til en lavere pris.

Iconik Tarkett

Tre fordele ved et moodboard:

Færre indkøb. Når du ved, hvad du vil have, køber du færre ting og har større chance for at vælge rigtigt.
Spar tid. Et moodboard begrænser dine valg. Der findes mange fine ting, men med et moodboard kan du altid stille spørgsmålet: Passer det ind?
Bedre hjælp. Butikspersonalet kan lettere hjælpe dig, når det er tydeligt, hvad du vil have.

Du kan finde mange flotte eksempler på moodboards, for eksempel på Pinterest eller i diverse livstilsmagasiner. Mange af dem er som små kunstværker med et stemningsfyldt og personligt udtryk. Layoutet er ikke så vigtigt, når det kommer til dit personlige moodboard. Formålet for dig er at indrette et rum, ikke at sælge en idé til en kunde. Du behøver altså ikke at bekymre dig om formen. Det vigtigste er, at du får indkredset en stil for at træffe de rigtige beslutninger. 

Dit moodboard hjælper dig med at definere din stil og fungerer som en huskeseddel.
 

Shade

Tre steder, hvor du kan finde inspiration til din indretning:

Modeopvisninger
Farvepaletterne fra modeshows dukker ofte op i indretninger et par år senere. Søg online efter shows fra forskellige år. 

Gå på opdagelse
Tag farve-, mønster- og indretningsidéer med hjem fra rejsen. Gå på opdagelse i vintagebutikker og boutiquehoteller, på loppemarkeder og i botaniske haver. Saml stof og tryksager.  

Interiørbutikker
Spørg personalet om materialeegenskaber, og bed dem om at vise både nye og populære produkter fra deres sortiment.