Sådan vedligeholder du dit laminatgulv

Sådan vedligeholder du dit laminatgulv

Sådan passer du på dit laminatgulv derhjemme

Med Tarketts rengøringsprodukter kan du holde dit gulv rent, pænt og friskt - selv på steder med mere slid. Det er snavs kombineret med slid, der afgør, hvordan dit gulv ser ud, og hvordan det har det.

Her har vi samlet oplysninger om, hvordan du bedst passer på dit laminatgulv, men husk altid at læse og følge vedligeholdelsesvejledningerne, da de altid indeholder de seneste opdaterede og gældende oplysninger.

Rengøring i hverdagen

Det er ofte nok at støvsuge, tørre med en moppe eller feje et relativt rent laminatgulv. Hvis du har brug for at gøre rengøringen mere grundig, anbefaler vi at tørre gulvet af med en godt vredet mikrofiber-moppe. Tilsæt Tarketts Tarkoclean (grøn gulvvask) i henhold til anvisningerne på emballagen.

Det er bedst altid at fjerne pletter, så snart du opdager dem; jo nyere en plet er, jo nemmere er den at fjerne. Tør efter med rent vand.

Sådan passer du bedst på dit laminatgulv

Våde hundepoter på et vådt laminatgulv? Brug en dørmåtte ved indgangen for at stoppe snavset allerede der; vi anbefaler at have en aftørringsmåtte udenfor døren og en gangmåtte indenfor. Jo mere snavs, du formår at stoppe udenfor hoveddøren og i gangen, jo mindre behøver du at rengøre indendørs. Husk, at grus og sten slider og beskadiger dit gulv.

Brug filtpuder og beskyttelsesmåtter under møbler og rullende hjul for at mindske risikoen for ridser på gulvet.

Hvis du ved et uheld spilder væske på gulvet, skal du tørre det op med det samme for at mindske risikoen for permanente pletter og skade på gulvet.

Hvis du har gulvvarme installeret, er det vigtigt aldrig at lade overfladetemperaturen overstige 27°.

Følg altid  vores vedligeholdelsesvejledninger for at sikre dit gulv en lang levetid og et pænt udseende. Download vores vedligeholdelsesvejledning som en PDF. Et tip er at udskrive PDF'en og hænge den op på indersiden af det skab, hvor du opbevarer dine rengøringsmidler.

Hvordan fjerner jeg pletter?

Se pletguide i vedligeholdelsesvejledningen.

 

Måske er du også interesseret i

Person som lægger laminatgulv fra Tarkett
Lægning og montering af laminatgulv

Her finder du vigtig information og tips om lægning af dit laminatgulv fra Tarkett.

Laminatgulve og bæredygtighed
Laminatgulve og bæredygtighed

Tarketts laminatgulve består primært af træ, som er en fornyelig råvare. Se vores bæredygtige laminatgulve.

Vores laminatgulve