Trin 5-7: Arranger dit moodboard

Trin 5-7: Arranger dit moodboard

Trin 5: Digitalt eller fysisk moodboard?

Det skal være nemt at arrangere dit moodboard. Vælg den metode, som passer dig bedst.
Om du vil lave et digitalt eller fysisk moodboard afhænger af, hvad du er tryg ved. Du skal helst ikke bruge for meget tid på teknik og layout. Oftest er det nemmest at lave et digitalt moodboard, især hvis meget af dit inspirationsmateriale består af digitale billeder. Formålet er jo ikke at have et fint kunstværk at vise frem, men at definere din stil. Dit digitale moodboard bliver en huskeseddel, du kan tage med dig på telefonen og vise frem, hvis du har brug for det. På næste trin derimod, hvor du skal sammensætte en farve- og materialepalet, er det ofte lettere at arbejde med fysiske materialer.
 

Iconik Tarkett

Trin 6: Organiser dit inspirationsmateriale

Fjern alt, der ikke passer til din stil.
Nu er det tid til at begynde at tynde ud. En strategi er at tage udgangspunkt i ét billede. Noget, du allerede ejer, et rum, et mønster eller en farve, du elsker. Hvis du vil arbejde digitalt, kan du tage billeder af de fysiske ting. Du kan bruge værktøjet farvevælger (color picker) til at plukke farver ud af dine billeder. Vil du hellere arbejde fysisk, så udskriv dine billeder. Fjern det, der ikke passer ind. Sæt det hele sammen.
 

Iconik Tarkett

Trin 7: Fra moodboard til valg af farve og materialer

En farve- og materialecollage danner broen mellem dit moodboard og starten på din indretning.
Et moodboard udtrykker en følelse. Men den følelse skal oversættes til en egentlig indretning. Når du har lavet dit moodboard, er næste skridt derfor en farve- og materialecollage. Her bruger du dit moodboard til at udvælge de farver og materialer, du rent faktisk vil bruge. Gå i butikker, og bed om at få prøver, eller køb en lille mængde eller et stykke af materialet, som du kan tage med hjem. Bred tingene ud på gulvet (eller på et stykke af det gulv, du overvejer at lægge). Arranger dem, og flyt så rundt på dem igen. Se, hvad der passer. Tag dine prøver med, når du går i forretninger, så du kan holde dem op mod en køkkenlåge eller en lampeskærm for eksempel. Du kan godt montere din collage på et underlag, hvis du vil, men det er en fordel at arbejde med løse materialer, som let kan udskiftes og flyttes rundt. Tag billeder, når du er tilfreds.

Iconik Tarkett