Fremtidens innovative gulve

Fremtidens innovative gulve

Tekniske innovationer

Inden for design af vinylgulve spiller den tekniske innovation en stor rolle for både udseende og udtryk. Tarkett bruger f.eks. en unik prægningsteknik for at skabe en så autentisk og naturtro træstruktur som muligt. Vores designere har også formået at udvikle en digital printteknik, som giver muligheden for at lægge gulve på de største overflader på markedet uden mønsterrepetitioner samt nye formater af ekstra lange planker, hvilket i dag er en aktuel trend for vinylgulve og især er populært i de nordiske hjem.

Fremtidens innovative gulve

Vores 180 forsknings- og udviklingseksperter fordelt på 24 laboratorier verden over arbejder hver dag med at udvikle innovative gulvløsninger og -tjenester, som skaber værdi for dem, som anvender gulvet. Hensigten er at skabe gode indendørsmiljøer, som er smukke, funktionelle og personlige, og som samtidig er bæredygtige på langt sigt.

For både mennesker og vores planet

For at kunne efterleve principperne bag CLOSED-LOOP CIRCULAR DESIGN, som bygger på Cradle to Cradle®-filosofien, har vi været nødt til at ændre vores holdning fra ”brug og smid væk” og en overudnyttelse af jordens ressourcer til en konstant cirkulær genanvendelse af ressourcerne, hvilket grundlæggende har forandret den måde, vi designer og fremstiller vores produkter.

Vi er hele tiden tvunget til at udvikle vores produkter og fremstillingsmetoder for at kunne leve op til vores miljøambitioner og efterkomme endnu strengere love og regler, samtidig med at vi bevarer den samme høje kvalitet af vores gulve. Vi vil være en leder inden for bæredygtig udvikling i gulvbranchen og arbejder for at fremme en cirkulær økonomi.

 

NOGLE AF VORES MILJØINNOVATIONER HAR RESULTERET I:

  • Det første ftalatfrie vinylgulv på markedet, iQ Natural (2009)
  • Det første tekstilgulv på markedet, som opnåede Cradle to Cradle®-certificering på guldniveau, DESSO
  • Det første linoleumsgulv på markedet, som opnåede Cradle to Cradle®-certificering på guldniveau, LINOLEUM VENETO ESSENZA
  • Det første vinylgulv på markedet, som opnåede Cradle to Cradle®-certificering på guldniveau, iQ ONE

Alle vores gulve har yderst lave emissioner af flygtige organiske forbindelser (VOC) og ligger langt under EUs normer (de eksakte værdier vises i alle produktspecifikationer).

Skabe unikke rum

At forvandle lokaler og rum ved hjælp af nye gulvløsninger kan give en øget livskvalitet gennem smukke og tiltalende interiører, øget komfort eller et forbedret indeklima. For at realisere dette er der behov for nye fremstillingsmetoder og materialer, flere farver og mønstre eller en øget fleksibilitet og mulighed for at skabe skræddersyede løsninger.

Gør det personligt

Ved at arbejde med forskellige former, farver og materialer har vores udviklings- og designteam skabt en kreativ, legende tilgang til gulvdesign gennem at blande og matche forskellige former for planker, fliser, vinyl, tekstil osv. De forskellige valg er indbyrdes kompatible og kan let kombineres på en måde, som giver store designmuligheder - The Floor Becomes The New Playground.

Skræddersyet

For at efterkomme vores kunders behov for at profilere deres varemærke i designet har vi frembragt forskellige løsninger for at gøre det let at skabe et personligt gulv. Vi tilbyder flere forskellige tjenester, som understøttes af digitale applikationer, for at fantasi og kreativitet skal kunne omsættes i gulvløsningerne:

  • Med Floorcraft Services kan du skabe gulve med logotyper, spændende billedelementer eller vejledende skiltning.
  • Med det webbaserede værktøj CreateYourOwnAirMaster kan du skræddersy dit eget Desso AIRMASTER®-tekstilgulv.

Tekniske innovationer

Inden for vinylgulvdesign spiller tekniske innovationer en stor rolle for udseende og udtryk. Tarkett anvender eksempelvis en unik prægningsteknik for at frembringe en så autentisk træstruktur som muligt. Det er også lykkedes for vores designere at fremstille de største overflader uden mønstergentagelse samt nye formater med lange planker, som i dag er en aktuel trend for vinylgulve.

Interaktion og funktionalitet

Gulvoverflader med integreret teknik skaber helt nye muligheder for, hvordan gulve kan anvendes til at hjælpe dem, som bruger gulvet. Her er to eksempler på gulv-innovationer:

  • Det prisbelønnede FLOORINMOTION-system til sundheds- og ældrepleje er under udvikling.  Det er et system, som alarmerer, hvis en patient eller beboer falder om på gulvet, og aflæser, når nogen går ind i eller ud af rummet.

Relaterede artikler

Vinylgul med hexagonmønster i køkkenmiljø
Hvad er vinylgulve og hvorfor vælge et?

Vores vinylgulve er udviklet til dig, der sætter pris på en personlig indretning og samtidig vil have et gulv, der kan klare hverdagens udfordringer.

Vælg det rigtige gulv - 4 spørgsmål til Tarketts designere
Vælg det rigtige gulv - 4 spørgsmål til Tarketts designere

Tarketts internationale designteam følger trends inden for alt fra mode og livsstil til arkitektur og kunst. På den måde skaber de et godt udgangspunkt for udvikling af materialer, mønstre og farver.