Laminatgulve og bæredygtighed

Laminatgulve og bæredygtighed

Bæredygtighed – Tarketts laminatgulve

Tarketts laminatgulve består primært af træ, som er en fornyelig råvare. Brædderne bliver fremstillet i flere lag. De to nederste lag består af træ. Det, som vi kalder "dekorationslaget", består af trykt papir, og det øverste overfladelag har en prægning, der giver gulvet en naturtro struktur. Et udtjent laminatgulv fra Tarkett er 100% brændbart uden farlige udslip og kan derfor anvendes som energikilde ved slutningen af gulvets livscyklus. 


Alt træ i Tarketts laminatgulve er PEFC-certificeret. En PEFC-certificering er en garanti for, at råvaren er produceret under hensyntagen til både de mennesker, der arbejder og bor i skoven, og skoven som natur- og kulturmiljø. For skovarbejderen handler det om ting som løn og arbejdsforhold. For skoven handler det om bevarelse af biodiversitet, god vandkvalitet og beskyttelse af værdifulde kulturmiljøer. 


PEFC-certificeringen gør også råvaren sporbar (gennem systemet COC, Chain of Custody) fra træets oprindelsessted, transport og fremstilling af slutproduktet helt frem til forbrugerne.  

Laminatgulve og indeklima

Vi ønsker, at alle vores produkter skal bidrage til en god luftkvalitet. Tarketts laminatgulve vedligeholdes med skånsomme og tørre rengøringsmetoder (tørmoppe og støvsuger) uden skrappe kemikalier. Gulvene har lave emissioner (afgivelse af stoffer fra materialet ved stuetemperatur), der ligger langt under den tilladte grænse. De monteres uden lim med låsesystemet.

Mere om laminatgulve og vores bæredygtighedsarbejde

Woodstock laminatgulv i køkken
Laminatgulv - praktisk, slidstærk og flot!

Nu behøver du ikke længere at vælge mellem funktion og design, når det gælder gulve. Med Tarketts laminatgulve får du både et flot udseende og en uovertruffen funktionalitet.

Tarketts arbejde med bæredygtighed
Sådan arbejder vi med hensyn til miljøet

Vores vision er at være verdensledende inden for miljøvenlige gulvløsninger. Derfor indsamler vi gamle gulve og installationsspild, som bruges til at producere nye gulve med et lavt klimaaftryk.

Trægulve og bæredygtighed
Trægulve og bæredygtighed

Oplev Tarketts bæredygtige trægulve! For at gøre vores trægulve så bæredygtige som muligt, bruger vi træråvarer såsom gran og fyr fra svenske og finske skove, samt ædle træsorter som eg, ask og bøg.

Sunde gulve
Sunde gulve

Samtlige gulve fra Tarkett er fri for ftalater og biocider. Tarkett er pioner inden for branchen, når det gælder produkter med lave emissioner. Læs mere om vores bæredygtighedsarbejde.

Vores laminatkollektioner