Grace – Svanemærkede trægulve med ny ultramat, silkeblød overflade

Grace – Svanemærkede trægulve med ny ultramat, silkeblød overflade

Nu lancerer vi en svanemærket trægulvskollektion som kombinerer det naturlige udseende fra et olieret gulv med et lakeret trægulv som er let at vedligeholde. Grace-kollektionen består af plankegulve i to forskellige bredder, 3-stavsgulve og gulve i fletparket – i alt tolv forskellige egetræsgulve i seks farvefamilier i varme, naturlige og harmoniske toner. Alle behandlet med en ny, unik ultramat lak, der giver en silkeblød og rengøringsvenlig overflade. 

Hos Grace spiller den ultra-matte overfladebehandling, den bløde børstning og de fine nuancer sammen i et gulv, der forbliver smukt over tid. Kollektionen er behandlet med Proteco ExtraMatt, en ny lak, som gør gulvene slidstærke og nemme at holde i hverdagen. Takket være lakken får Grace en mat og silkeblød overflade, hvor der hverken opstår genskin eller flimren i træets tekstur uanset lysforholdene. Gulvenes overflade er børstet for at fremhæve egens naturlige åretegning og karakter. 

Når man bruger og plejer et trægulv, slider man ikke på selve træet, men på overfladens behandling. Det er derfor vigtigt, at den er så stærk som muligt, da man ellers skal slibe gulvet oftere.  

Det tager tid at udvikle en ny overfladebehandling til trægulve, og Tarkett har arbejdet med det nye patenterede* laksystem i længere tid for at sikre de bedste egenskaber med hensyn til holdbarhed, teknisk ydeevne og udseende. 

Grace Oak Era, ett matt Svanenmärkt trägolv

Bæredygtigt, svanemærket og miljøcertificeret

Grace er svanemærket, fordi gulvene har en høj andel af vedvarende materialer, god slidstyrke og opfylder svanemærkets strenge krav til sundheds- og miljøfarlige stoffer. For at et produkt kan godkendes, kræves der certifikater og dokumentation samt omfattende tests udført af uafhængige laboratorier. Grace er blandt andet blevet testet for at sikre, at gulvene opfylder kravene til lave emissioner og dermed bidrager til et sundt indeklima. Tarketts produktionsenheder er ligeledes blevet kontrolleret og godkendt – hvor en vigtig parameter for bedømmelsen er, at produktionen er energieffektiv. 

Grace er også certificeret med bæredygtighedsmærket Cradle to Cradle®, og hele kollektionen er PEFC (PEFC/05 – 35 -125) certificeret til bæredygtigt skovbrug.**  

En grundlæggende egenskab ved et holdbart gulv er, at det er af så god kvalitet, at det holder længe. Grace er ligesom Tarketts øvrige trægulve et godt eksempel på netop dette. Et Grace-gulv har en lang levetid og kan, når det ældes, få nyt liv ved slibning og lakering. Gulvet er behageligt at gå på, let at rengøre og har en effektiv beskyttelse mod hverdagsslitage og pletter. Ældes naturligt og bevarer sin skønhed uden kompliceret pleje. 


* Patentanmeldt WO2021/152084 

** PEFC er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. PEFC-mærkningen på et træbaseret produkt viser, at det er fremstillet af skovråvarer fra bæredygtigt forvaltede skove i henhold til PEFC’s krav. 

Relateret indhold

Tarkett parketgulv Play ask Ivory
Hvad er parketgulve?

Et parketgulv er lavet af træ, afhængigt af tykkelsen, har det forskellige konstruktioner. Det har altid et overfladelag af hårdttræ, såsom eg, aske, løn, bøg, birk eller valnød.

Relateret kollektion