Hvad er parketgulve?

Hvad er parketgulve?

Et parketgulv er lavet af træ,

afhængigt af tykkelsen, har det forskellige konstruktioner. Det har altid et overfladelag af hårdttræ, såsom eg, aske, løn, bøg, birk eller valnød.

Ud over træet er der flere faktorer, der påvirker gulvets udseende - for eksempel knaster, revner, årer og farvevariationer.

Når du bruger parketgulvet, slider du ikke på selve træet, men på overfladebehandlingen. Derfor er det vigtigt med en god beskyttelse mod slitage, slid, ridser og pletter for at bevare gulvets nye udseende. Alle trægulve fra Tarkett har Proteco lak, et af markedets stærkeste beskyttelse. Proteco lak gør gulvet stærkt, samtidig med at den ægte træfornemmelse bevares. Vi har tre typer af Proteco overfladebehandlinger: lak, mat lak og hårdvoksoile.

Parketgulve er et levende naturmateriale, der krymper eller udvider sig på grund af temperatur og fugtighed. Derfor er vores gulve tilpasset det nordiske klima.

 

Tilpasset det Nordiske klima

Trægulve er et levende naturmateriale, der krymper eller udvider sig på grund af temperatur og fugtighed. Når vi i Norden opvarmer vores hjem om vinteren, får vi et tørt indeklima. Så trækker træfibrene sig sammen og træet krymper.  Om foråret udvider træet sig igen. De store udsving kan få trægulvene til at danne deformationer mellem plankerne. Tarkett har lavet parketgulve i mere end 130 år og ved, hvordan man minimerer de negative påvirkninger af det nordiske klima.

Læg nemt parketgulvet med 2-lock

Tarketts låsesystem 2-lock gør det endnu nemmere at lægge parketgulv. Hemmeligheden er en lille fjeder på brættets korte side. Når du trykker brættet ned, presses fjederen indad og derefter ud igen og låser de to brædder sammen. Den går hurtigt og er sikkert.

Træ skaber atmosfære

Hvert trægulv er unikt. Ingen er nøjagtigt lig med hinanden. Forskellige træsorter har forskellig farve, marmorering, nuancer og tekstur. Noget træ mørkere, andet lysere og nogle får en varmere og dybere tone. Hvad er sikkert er, at trægulve bliver smukkere med årene.

Tarkett trægulve giver dig mere end 250 forskellige varianter. Du kan vælge mellem de klassiske parketgulve og nye spændende træsorter med forskellig farve, struktur, karakter og behandling. De traditionelle og populære træsorter som Eg, Bøg og Ask har fået følgeskab af Valnød, Kirsebær, vintage og patina. Der er laserede, lækre børstet, fasede kanter for at give lidt lidt ekstra i udtrykket. Vi har også olieret og lakeret og varmebehandlet gulve. Hos os finder du også helt farvede trægulve. Der findes mildest talt meget at vælge i mellem. Alt for at du skal finde din favorit, der matcher netop din indretning og smag

Foretrækker du mere roligt og elegant, eller ønsker du et mere levende design? Vi lover, at du vil finde, hvad du ønsker. Produktprogrammet er i konstant udvikling med nye innovationer og de ​​trofaste klassikere findes fortsat. Du er velkommen til at vælge i vores vidunderlige verden af ​​trægulve!

Relaterede artikler

- Trægulv
Trægulv - Lad naturen være en del af dit hjem

Nu har vi udvidet vores trægulvskollektion Shade med syv nye farvenuancer. Fra kolde til varme toner i forskellige designs, hver nøje udvalgt til at matche skandinaviske indretningstendenser.

Klassisk modulærmønstret trægulv i en moderne stue, her kollektionen Noble fra Tarkett
Vores trægulve

Se vores smukke og holdbare trægulve. Designet af naturen. Fremstillet med omtanke.

Vores kollektioner