Plankegulve

Plankegulve

Plankegulve i forskellige udtryk, nuancer og træsorter

Et plankegulv i træ er perfekt til dig, der ønsker at skabe en eksklusiv og elegant stemning i et rum. Plankegulve skaber et mere roligt indtryk end et 2- eller 3-stavs gulv, og derfor er det især velegnet i store rum. Klassisk, rustikt eller moderne? Vi har plankegulve til enhver smag med forskellige træsorter, udtryk og egenskaber.

Et nyt gulv kan både forstærke den stil, du allerede har, eller skabe en uventet kontrast. Lyse plankegulve giver et luftigt og let indtryk og en fornemmelse af rummelighed, mens de mere mørke toner skaber en mere hyggelig og omfavnende stemning. Men meget handler om, hvordan hjemmet ellers ser ud med hensyn til farver, loftshøjde og indretning. Overvej, hvordan du ønsker, at rummet skal opleves, og tag hensyn til, hvor stort et lysindfald der er. 

Vi har laserede plankegulve i en række forskellige nuancer, men hvis du ønsker naturlige og ulaserede trægulve, kan man vælge mellem følgende træsorter:

ASK Hårdt, robust og livligt mønster med lys splintved, der modner til en varm, gylden tone.
EG Hårdt, robust og meget populært. Træet kan give forskellige mønstre og farver, og når det modner, får det en mere gylden tone.

Plankegulve i træ

Livligt, roligt eller udtryksfuldt?

Træets overfladestruktur og farvevariationer kan helt forandre et rums udseende, og derfor er det vigtigt at tænke på, når du vælger dit plankegulv. De forskellige dele af træet er med til at give gulvet sit helt egen udtryk, og vi har inddelt dem i tre karakter-kategorier for at hjælpe dig med at finde det helt rigtige gulv.

 

 

ROLIG Et stilfærdigt indtryk med få knaster og mindre variationer i farve og struktur, hvilket er ideelt til en minimalistisk og moderne indretning.

 

 

LIVLIGT Her er der en større variation i både farve og struktur med tydelige og flere knaster. Denne type gulv giver et varmt indtryk og skaber et klassisk, rustikt udseende.

 

 

UDTRYKSFULDT Her er udtrykket fuld af karakter med store knaster, revner, små huller og spændende variationer i farve og struktur. Hvis du vil have en landlig stil eller et råt industrielt look, er dette et perfekt valg.
 

Overfladebehandlinger til plankegulve

Når du bruger dit trægulv, slider du ikke på selve træet, men på overfladens behandling. Tarketts Proteco består af fire forskellige overfladebehandlinger, som alle giver en god beskyttelse mod slitage og pletter. Læs nedenfor om de overfladebehandlinger, der findes i vores sortiment.

Proteco Natura Lak
Giver en mat overflade med høj slidstyrke og effektiv beskyttelse. Fås i en række forskellige farver, der løfter og forstærker træets naturlige variationer. Let at vedligeholde, selvom den matte overflade kræver løbende pleje.

Proteco EkstraMat Lak
Giver en naturlig, ekstra mat og silkeglat overflade, der minder om et olieret gulv eller træets naturlige udseende, men med samme slidstyrke som ved et lakeret gulv. Kræver minimal vedligeholdelse og holder længe. En perfekt kombination af naturligt udseende og effektiv beskyttelse.

Proteco Hardwax Oil
Giver en blød og mat overflade med et varmt, naturligt udtryk. Forstærker følelsen af et ægte trægulv og løfter de forskellige variationer i træet. Hårdvoksolierede gulve skal vedligeholdes regelmæssigt, men ældes smukt og naturligt og har en lang levetid. Det perfekte valg, når følelsen af træ er det vigtigste.

Plankegulve Heritage Oak Lime Stone

Relateret indhold

Slip fantasien løs med Tarkett's Room Designer
Tarketts Room Designer - dit digitale indretningsværktøj

Hvilket gulv skal jeg vælge? Slip fantasien løs - og se hvordan dit nye gulv ser ud i dit hjem med Tarketts digitale indretningsværktøj.

Svanemærket gulv er et naturligt og miljøvenligt valg til dit hjem.
Svanemærkede gulve - et holdbart gulvvalg for fremtiden

Vælg et Svanemærket trægulv for en naturlig og miljøvenlig gulvløsning til dit hjem. Tarketts trægulve Grace, Heritage, Prestige og Noble er alle Svanemærkede og produceret i Europa.

Vores plankegulve