Gulvguide - få hjælp til dit gulvvalg

Gulvguide - få hjælp til dit gulvvalg

Hvilket gulv skal jeg vælge?

Gulve til hele hjemmet

Det er spændende at vælge et nyt gulv som kan forny et helt rum, og det er vigtigt at vælge rigtigt. Men med alle de materialer, mønstre og overfladebehandlinger der er at vælge imellem, er det ikke så mærkeligt, hvis processen kan føles lidt overvældende. Vores tre enkle trin gør dit valg lidt enklere.

 1. Vælg, hvilket rum du skal lægge det nye gulv i
 2. Læs vores tre hovedkriterier for at vælge gulv til rummet
 3. Brug vores værktøj "Find dit gulv", hvor du kan søge mellem og sammenligne dine alternativer
   

Gulv til entréen

 • Slidstærkt: Skosåler har en nærmest uforklarlig evne til at gemme på sand og grus, som kan skade gulvet. Her har du brug for en overflade, som er ekstra slidstærk.
   
 • Rengøringsvenligt: Efterår og vinter er du måske nødt til at gøre rent hver dag, og indtil nogen opfinder verdens første selvrengørende gulv, er der helt sikkert gulve, som er mere rengøringsvenlige end andre.
   
 • Udseende: Du får aldrig en ekstra chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk.
   

Gulv til dagligstuen

 • Holdbarhed: Dette rum vil blive udsat for meget slitage, så vælg et gulv, der kan holde til lidt af hvert og ikke bliver slidt op for hurtigt.
   
 • Akustik: Eftersom det her er et rum, hvor mange mennesker samles og omgås, skal du tænke på rummets akustik og måske vælge et gulv med lyddæmpende egenskaber.
   
 • Udseende: Her samles din familie og dine nære og kære for at fejre mærkedage og højtider. Sørg for at vælge et gulv, der kan være med til at skabe dejlige minder, og som du kan nyde længe.

Gulv til køkkenet

 • Slidstærkt: Køkkenet er et rum med meget "trafik". Gryder og andet køkkengrej kan ryge på gulvet og lave mærker, så vælg et gulv, som både er holdbart og kan tåle at få nogle knubs.
   
 • Pletafvisende: Din tomatsauce skulle gerne gøre et varigt indtryk på dine gæsters smagsløg – ikke på dit køkkengulv. Vælg en overfladebehandling, som kan modstå pletter og er nem at rengøre.
   
 • Udseende: Køkkenet er efterhånden blevet det naturlige samlingspunkt både til hverdag og til fest, så det skal være mere end bare funktionelt – det skal også afspejle din stil og din personlighed.
   

Gulv til soveværelse

 • Stille: Dit soveværelse er stedet, hvor du slapper af og kommer til kræfter. Vælg et gulv med gode støjdæmpende egenskaber.
   
 • Afslappende: Beroligende mønstre og bløde, neutrale farver skaber et roligt og afslappende miljø.
   

Gulv til badeværelse

 • Vandtæt: Alle Tarkett iQ og Premium vinylgulve er GVK-godkendte og opfylder branchens strengeste krav til vandtæthed. Få altid en GVK-autoriseret fagmand til at udføre arbejdet på dit badeværelse.
   
 • Nemt at holde rent: iQ og Premium vinylkollektioner er det perfekte valg til badeværelset, da det er utrolig nemt at holde. Du kan enkelt og hurtigt tørre både gulv og væg af med en gummisvaber. Ved behov kan du gøre rent med en blød svamp og lunkent vand med lidt opvaskemiddel i.
   
 • Hygiejne og design: Badeværelset får større og større betydning for vores velbefindende. Her kan du tage et forfriskende brusebad, som giver masser af energi. Badeværelset er et rum, hvor funktion og lækkert design for alvor mødes. Det skal være rengøringsvenligt, hygiejnisk og praktisk.
   

Gulv til at lege på

 • Slidstærkt: Leg, kreativitet og opdagelser er lige præcis det, som børn skal bruge deres tid på. I gulvtermer er det lig med ridser, pletter og buler. Sørg for, at dit nye gulv er med på legen og kan klare mosten.
   
 • Rent: Små børn tilbringer en hel del tid på gulvet, og så vil du naturligvis gerne sikre, at miljøet dernede er så rent og støvfrit som muligt. Et blødt gulv, som er nemt at holde rent, er den bedst tænkelige legeplads.
   
 • Blødt: De fleste lege, som børn finder på, foregår på gulvet, så det er værd at overveje både de akustiske egenskaber og varmeegenskaberne i det gulv, du vælger.
 • Funktion: Flere og flere får mulighed for at arbejde hjemmefra, og på hjemmekontoret/arbejdsrummet er funktionalitet, ergonomi og trivsel mindst lige så vigtige som på kontoret – eller måske endda endnu vigtigere.
   
 • Rengøringsvenligt: Computere og printere med tilhørende kabler og stikdåser er gode til at samle støv. Vælg et rengøringsvenligt gulv - gerne et med en antistatisk behandling.
   
 • Modstandsdygtigt: Selv den mest fredsommelige erhvervsvirksomhed slider på gulvet. Sørg for, at underlaget på dit hjemmekontor kan holde til gentagen slitage, fx fra en rullende kontorstol, og er modstandsdygtigt over for mærker fra reoler eller arkivskabe.
   

Relaterede artikler

Vælg det rigtige gulv - 4 spørgsmål til Tarketts designere
Vælg det rigtige gulv - 4 spørgsmål til Tarketts designere

Tarketts internationale designteam følger trends inden for alt fra mode og livsstil til arkitektur og kunst. På den måde skaber de et godt udgangspunkt for udvikling af materialer, mønstre og farver.

Slip fantasien løs med Tarkett's Room Designer
Tarketts Room Designer - dit digitale indretningsværktøj

Hvilket gulv skal jeg vælge? Slip fantasien løs - og se hvordan dit nye gulv ser ud i dit hjem med Tarketts digitale indretningsværktøj.